Verkeerscommissie

De verkeerscommissie houdt zich ieder schooljaar actief bezig met verkeerszaken en –activiteiten. Op deze manier proberen wij de kinderen en ouders op een actieve manier bewust te maken wat hun dagelijkse deelname is in en aan het verkeer. Dit kan zijn als voetganger, fietser en automobilist.

De afgelopen jaren is er door de inzet van verkeerscommissie het volgende bereikt:

• Een overzichtelijker en veiligere verkeerssituatie voor het hek (bovenbouw) van de school;
  • Een zebrapad aangelegd bij de oversteek tussen Karveel 06 en 05; Twee keer per schooljaar activiteiten met de leerlingen om ze bewust te maken van hun aandeel in en deelname aan het verkeer;
  • ‘Let op! Schoolgaande kinderen’ verkeersborden langs de doorgaande autoroute in de wijk;
  • Een voetpad langs het fietspad bij de ingang van de onderbouw;
  • En natuurlijk was er in 2010 groot feest, de Windroos heeft toen officieel het Verkeersveiligheidslabel behaald!

Focuspunten komend schooljaar:

• Wat kan er nog verbeterd worden aan de veiligheid/bereikbaarheid rondom het parkeren in de omgeving van de school?;
  • Hoe is het gesteld met oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers elders in de wijk?;
  • Hoe zorgen we er met school voor dat de kinderen en ouders zich nog meer bewust worden en blijven van hun gedrag in het verkeer?;

De verkeerscommissie bestaat uit: Karina Talma en Tanja van der Kreeft.

Als u een tip of goed idee heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn blij met enthousiaste ouders die met ons mee willen denken. U kunt ons het beste bereiken door een mail te sturen naar info@obs-dewindroos.nl t.a.v. de verkeerscommissie. Tevens kunt u de leden van de commissie ook altijd even op school aanspreken. Wij zullen zorgen dat u snel een reactie krijgt!