Maandsluiting

Geplaatst op zondag 30 november 2014

maandsluiting

 

Na drie weken regelmatig oefenen hadden we afgelopen vrijdag (28 november) onze eerste maandsluiting voor dit jaar. Ik kan jullie vertellen dat ik onwijs trots ben 😀

De kinderen hebben alles zelf bedacht en ook de attributen voor hun toneelstukjes zelf geregeld. Het eerste toneelstukje ging over Sinterklaas op school. Spannend hoor, op school slapen in de hoop dat je Sinterklaas ’s nachts ook kan zien. Als verrassingseffect waren er pepernoten die echt in de zaal werden gestrooid.

Vervolgens mochten we kijken naar Sinterklaas in de oertijd. Sinterklaas reed op een mammoet en de huisdieren van de grot bewoners waren dino’s. Er zaten grappige woordspelingen in het toneelstukje, zoals een stenen selfie dat gemaakt werd met Sinterklaas en een verzekering voor de stenen ruit die de buurmeisjes van de ‘boze’ buurmannen per ongeluk hadden stukgegooid met een bal. Het Sinterklaasfeest werd tot slot gevierd samen met de ‘boze’ buurmannen.

Omdat Sinterklaas erg veel houdt van Spaanse muziek hebben een aantal meiden Salsa Tequila gedanst. Wat hadden ze een plezier in hun dans! Ze dansten als echte sterren op het podium!

Als afsluiting hadden we een spetterend nummer van 2 heren. Zij hebben onder leiding van hun muziekleraar geoefend op hun samenspel. Dat bleek toch een stuk lastiger te zijn dan alleen spelen. Maar oefening baart kunst, het stuk was overweldigend en mocht onder luid gejuich nog een keer extra gespeeld worden.

Ik hoop dat er op korte termijn nog foto’s bijkomen van de toneelstukjes en het dansje.