Groep 8 is naar de film van Michiel de Ruyter geweest.

Geplaatst op donderdag 26 februari 2015

Indrukwekkend, interessant, veel houtsplinters en bloederig. Dat waren enkele reacties van groep 8 na het zien van de film.

De film geeft een goed beeld van de rol van Michiel de Ruyter tijdens de handelsoorlog tussen Nederland en Engeland. Door zijn strategisch inzicht weet hij ervoor te zorgen dat Nederland met zijn kleine vloot verschillende zeeslagen wint van de Engelsen.   Ook het geruzie tussen de besturen van de 7 Provinciën wordt duidelijk neergezet. In die tijd was het volk verdeeld tussen aanhangers van de Prins van Oranje en de republikeinen. Beide groepen vechten om de macht. De besturen van de 7 Provinciën kiezen na het overlijden van Maarten Tromp, de republikein Johan de Witt als leider om zo de handelsoorlog te winnen . Hij zorgt ervoor dat beide groepen samenwerken en stelt Michiel de Ruyter aan als admiraal van de Nederlandse vloot. Ondanks het gegeven dat Michiel niet van adel is , lukt het hem respect af te dwingen van zowel de republikeinen als de aanhangers van de Prins. Uiteindelijk lukt het ook Johan de Witt niet om de vrede te bewaren tussen de aanhangers van de Prins van Oranje en de Republikeinen. Een complot zorgt ervoor dat hij samen met zijn broer wordt vermoord door aanhangers van de Prins. De Prins van Oranje krijgt de macht en stuurt Michiel op een onmogelijke missie.

Het was niet alleen leuk om met z’n allen naar de film te gaan maar heeft er ook voor gezorgd dat groep 8 nu een goed beeld heeft, van wat zich in de 17 e eeuw  in Nederland allemaal afspeelde.