Heel groep 8 bakt voor het goede doel

Geplaatst op zondag 22 maart 2015

Groep 8 ondersteunt de actie van Jan Houter die in samenwerking met de stichting Studenten- en Musahar project ( SSMP) geld inzamelt , bestemt voor een school in Takukot. Deze is  gelegen in het arme en moeilijk bereikbare berggebied Ghorka, hoog in de Hymalaya in Nepal. Met het geld wil men een veilig schoolplein creëren en een tiental computers aanbieden. Nu spelen kinderen buiten, maar op korte afstand is een geheel onbeschermd zeer steile diepe afgrond en het plein zit vol gaten. Daarnaast kunnen kinderen met hulp computerles krijgen.

Met het realiseren van dit project wordt voorkomen dat kinderen uit de omgeving als jongetje van 9 of 10 jaar uit armoede naar de kolenmijnen worden gestuurd en meisjes vanaf die leeftijd worden verkocht.

Om geld voor dit project in te zamelen gaat groep 8 donderdagmiddag allerlei lekkers bakken en worden deze lekkernijen verkocht op vrijdag 27 maart tussen 14.45 u en 15.30 u.

Ook u kunt deze actie steunen  door vrijdag 27 maart,  één of meerdere lekkernijen te kopen.

U bent  hierbij allen van harte welkom.

1 Takukot met ruimte voor schoolplein (9)DSC09904