Groep 7 en 8 verkopen kinderpostzegels

Geplaatst op woensdag 23 september 2015

Kinderen van groep 7 en 8 gaan deze week op pad om kinderpostzegels te verkopen. Zij ondersteunen hiermee de goede doelen van de kinderpostzegelactie 2015.

De opbrengst is dit jaar bestemd voor:

– Stop kinderarbeid

Wereldwijd moeten veel kinderen werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. De mensen van stichting Kinderpostzegels Nederland vinden dat kinderen naar school moeten en zetten zich in om kinderarbeid vrije zones te creëren in Afrika en India. Hierbij zet de hele gemeenschap zich in tegen kinderarbeid, van schoolhoofd tot overheid.  Kinderpostzegels Nederland gelooft dat armoede doorbroken kan worden door kinderen naar school te laten gaan.

Evelyn (9) uit Guatemala

– Ieder kind een gezin

Onderzoek toont aan dat het voor kinderen belangrijk is dat zij in een veilige en stimulerende gezinsomgeving opgroeien. Kan dat door omstandigheden niet in het eigen gezin, dan bij voorkeur bij familie of in een pleeggezin. Kinderpostzegels zet zich in voor de kwaliteit van pleegzorg en voor voldoende pleeggezinnen. Waar ter wereld een kind ook woont, ze willen dat elk kind opgroeit in een gezin.

Jadey (9) uit Nederland

– Bij de les blijven

Kinderen zonder diploma hebben een achterstand bij het vinden van een baan. De mensen van stichting Kinderpostzegels Nederland steunen projecten die kinderen helpen om mee te komen in het onderwijs. Dit doen ze door middel van het verbeteren van de cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen. Met projecten als de Weekendscholen, de VoorleesExpress, het ontwikkelen van anti-pestmethodes of het inzetten van een mentor. Kinderpostzegels steunt ook projecten voor leerkrachten over klassenmanagement of het omgaan met druk gedrag in de klas. Ze willen dat alle kinderen een goede kans krijgen zich te ontwikkelen en het mooiste uit zichzelf te halen.

Melissa (14) uit Nederland

Allemaal goede doelen waar de leerlingen van groep 7 en 8 graag hun ” steentje aan bijdragen”. De bestellingen worden in november geleverd.