Rommelpieten actief op de Windroos

Geplaatst op donderdag 19 november 2015

rommel

rommel 2

Op woensdag 18 november is de Windroos bezocht door een aantal Pieten. De kinderen hadden op dinsdag allemaal hun schoen gezet en het was dus geen echte verrassing dat er Pieten langs zouden komen. De schoenen van de kinderen waren de volgende dag dan ook allemaal gevuld met een schoencadeautje en wat lekkers. Wat wel een grote verrassing was, was dat de pieten er een enorme puinhoop van hadden gemaakt in de school. Overal lagen stoelen, tafels waren versleept, puzzels en bouwmaterialen lagen over de grond, zelfs boeken en schriften! Wat een schrik! Het leek wel of er een wervelstorm door de school was heengetrokken.

Meester Werner (ja, ook zijn kamer was helemaal op zijn kop gezet) heeft Sinterklaas weten te bereiken om te vragen hoe het gekomen is dat de pieten zo’n rommel hadden gemaakt. Sinterklaas vond het heel vervelend, maar hij begreep al snel wat er was gebeurd. Sinterklaas had alle pieten een magische steen gegeven, waarmee ze alle deuren kunnen openen. Hij hoefde zelf toen niet met de pieten mee. Op het Sinterklaasjournaal hebben we zelfs kunnen zien dat hij die dinsdagavond vroeg naar bed was gegaan. De pieten hebben toen, omdat Sinterklaas er niet bij was om ze in de gaten te houden, er op school zo’n puinhoop van gemaakt……..