spreekbeurt Justin

Geplaatst op maandag 15 februari 2016

Woensdagochtend was het misschien schrikken voor de mensen/ouders in de buurt van onze school.

Het zit zo. Justin Vieyra had woensdag een spreekbeurt. Het onderwerp was, de ambulance. En wat was de verrassing groot toen er, na afloop van de spreekbeurt, een echte ambulance het schoolplein op reed! Groep 6 mocht de ambulance van dichtbij en ook van binnen bekijken. Een leerling ging vrijwillig en met veel plezier op de brancard. De klas kreeg ook nog heel veel extra uitleg van de ambulance chauffeur. De bloeddruk en het zuurstofgehalte in het bloed werd van de leerlingen gemeten. De werking van de hartbewakingsapparatuur hebben we kunnen bekijken, door bij Justin stickertjes op de borst te plakken. Er was ook een zuurstoffles te zien. Nu weten we ook meer over de grote koffers/tassen die in de ambulance liggen. Hierin zitten allerlei belangrijke medicijnen, naalden en spuiten bijv.