Jaaroverzicht groep 8 deel 2

Geplaatst op zondag 3 juli 2016

Januari 2016

Januari is de maand van Cito, adviesgesprekken en open dagen van de scholen voor Voortgezet Onderwijs. Tijdens de  M- toets van Cito heeft groep 8 zijn best gedaan en bij de adviesgesprekken kreeg iedere kind te horen op welk niveau hij of zij zal instromen in het Voortgezet Onderwijs. Dit jaar zijn de open dagen weer druk bezocht en zijn de ervaringen met de verschillende scholen gedeeld in de klas. Er gaan van groep 8 komend schooljaar, 3 kinderen naar de Rietlanden, 6 naar de Arcus en 14 naar de SGL.

Februari 2016

Groep 8 is samen met groep 7 naar het concert ‘Drums en Samples’ in de Kubus geweest. Tijdens dit concert hebben de kinderen ervaren hoe de moderne technologie gecombineerd kan worden met live gespeelde muziek. Nadat ieder kind een percu20160223_143114ssie-instrument heeft gekregen , werden er bepaalde ritmes gespeeld en opgenomen. Deze ritmes gecombineerd met samples, loops en effecten leverden een nieuwe song op. Helaas heeft deze song de hitparade niet bereikt maar hebben de kinderen wel inzicht gekregen in de wijze waarop muziek kan worden samengesteld.

Maart 2016

Net als ieder jaar doen een aantal leerlingen op de Windroos mee met de wedstrijd 20160317_110742 W4 Kangoeroe rekenen. Dit is een wereldwijde wedstrijd waarbij kinderen een aantal puzzels en rekenopgaven proberen op te lossen. Dit jaar hebben 34 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 deelgenomen. Voor groep 8 waren dit Hidde, Juriaan, Lars, Marit, Skye en Tymo. Wilt u ook 20160317_110650eens zien welke opgave zij hebben gemaakt dan kunt u deze inzien op de site http://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/

April 2016

In april is het voetbaltoernooi geweest. Groep 8 heeft hieraan deelge20160407_193225nomen met zowel een jongens als meisjesteam. Het is de jongens helaas niet gelukt de kwartfinale te behalen maar wel hebben ze tot het laatste moment, sportief spel laten zien. Dus alle reden om trots te zijn.

voetbal 2 voetbalHet toernooi voor de meisjes duurde wat langer. Met Nancy in het doel, Kaily en Lianne in de verdediging, Skye en Marit in de aanval, aangevuld met 4 leerlingen uit groep 7 nl. Demi, Kim, Mette en Sam, wisten zij de 4e plaats te behalen bij dit toernooi. Een hele knappe prestatie.

April is ook de maand van de Eindcito. Hoewel de schooladviezen al zijn gegev20160524_154913en blijft dit een spannende gebeurtenis. Inmiddels is bekend dat al het harde werken is beloond met voor ieder kind mooie uitslag.