jaaroverzicht groep 8 deel 1

Geplaatst op zondag 3 juli 2016

De website is er dit jaar een beetje bij ingeschoten vandaar voor groep 8 dit jaar een jaaroverzicht.

Augustus 2015

Zo’n laatste jaar is voor groep 8 altijd bijzonder. Het is een jaar vol bekende maar ook nieuwe activiteiten. Zo zal er ook dit jaar weer Sint, Kerst en Paas  worden gevierd en is er weer een atletiek dag, een klassenavond en een uitje naar de Kubus gepland. Maar er zullen dit schooljaar ook een aantal activiteiten voor de eerste keer plaatsvinden zoals het voetbaltoernooi, het kiezen van een nieuwe school, de eindcito, het kamp op Vlieland en als afsluiting de opvoering van de musical. Groep 8 is er klaar voor en heeft er zin in.

grpep 8 2015-2016

September 2015

Ook dit schooljaar heeft de ouderraad weer een super gezellig pleinfeest georganiseerd waar zowel leerlingen als leerkrachten van hebben genoten. Dit jaar, omdat de school 40 jaar bestaat met als extraatje een voorstelling van de vuilnismannen. Het was een groots spektakel waar iedereen naar harte lust heeft kunnen meedoen.

20150911_115147

Oktober 2015

Als een eerste kennismaking met de SGL bezoekt groep 8 tijdens de Kinderboekenweek een voorstelling gespeeld door leerlingen van de SGL. Het thema is natuur, wetenschap en techniek met als motto “raar maar waar”.

Dit is ook het thema van de eerst maand/weeksluiting van groep 8 waarbij o.a. Kevin iedereen heeft verbaasd met zijn goocheltrucjes en Skye en Nancy het gelukt is om een satéprikker in een ballon te prikken zonder dat deze stuk is gegaan.

November 2015

Als kennismaking met de werkwijze in het Voortgezet Onderwijs volgt groep 8 een les Wiskunde en Spaans op de Rietlanden. Tijdens deze lessen hebben de kinderen een aantal Spaanse woorden geleerd en is er gerekend met positieve en negatieve getallen. Na afloop van de lessen kregen de kinderen nog een rondleiding door de school. Het was een leerzaam en voor een aantal kinderen ook wel spannend bezoekje.

spaanse les

December 2015

Sinterklaas kwam dit jaar met een tractor naar de Windroos en na hem in de middenruimte te welkom te hebben geheten is groep 8 snel naar de klas gegaan om alle prachtige surprises uit te pakken en de gedichten voor te lezen. Ook dit jaar heeft groep 8 weer zijn best gedaan. Zo kreeg Jerome een schaakbord, Lisa haar eigen vogelhuisje, kan Ryan bellen met een kartonnen telefoon en gaat Kjelt aan de slag met wel een heel groot Mincraftblok.

Na Sint komt zoals altijd weer Kerst en ook dit jaar heeft iedereen kunnen genieten van de door ouders heerlijk klaargemaakte gerechten. Het was weer veel en erg lekker.  Het ging die avond niet alleen om het lekkere eten maar ook iedereen heeft zijn best gedaan om zich feestelijk te kleden. Zo zagen de meisjes eruit als echte jongedames en waren de jongens soms bijna onherkenbaar compleet met colbert en das.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA20151217_174136

DSC_1443-300x19920151217_174306