Groep 7 en 8 doen mee aan de SlimmerIQuiz.

Geplaatst op woensdag 28 september 2016

Deze week doen leerlingen van groep 7 en 8 mee aan de Mensa’s SlimmerIQuiz . Deze quiz wordt  voor de vierde georganiseerd door Mensa Nederland in samenwerking met de  Universiteit van Amsterdam.

Er zijn drie rondes: de klassenronde, de scholenstrijd en de finale. De klassenronde is deze week op school gehouden. Per groep geven we 3 leerlingen op voor de scholenstrijd. De scholenwedstrijd vindt plaats op 9 november. De winnaars van de scholenstrijd gaan door naar de grote finale op 16 november in de UvA in Amsterdam, waar 25 teams strijden om mooie prijzen en de titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2016’!

Hieronder een voorbeeld van één van de opdrachten.

Welk werkwoord zoeken we?

A: Toen de rivier buiten zijn oevers trad, besloot ik mij   bij de vijand aan te sluiten.

B: Ik was mijn huissleutel vergeten, daardoor gaf iedereen mij het gevoel dat ik er niet bij hoorde.

C: Kees maakte de kaars aan, waarna alle andere mensen hetzelfde gingen doen.

Benieuwd naar de antwoorden?  Volgende week op deze site te vinden.

20160928_091659