Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe

Geplaatst op zaterdag 18 maart 2017

W4Kangoeroe!

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers!).

Ook dit jaar heeft de Windroos met de groepen 4 t/m 8 meegedaan.
Afgelopen donderdag 16 maart hebben zo’n 40 kinderen hun best gedaan de rekenpuzzels op te lossen. Kinderen mochten zelf bepalen of ze individueel of als duo gingen meedoen.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel de leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. leerlingen van groep 4 maken de opgaves behorende bij wizFUN,  groep 5 en 6 krijgt het boekje wizKID en voor groep 7 en 8 wizSMART bedacht.

Het gaat om vierentwintig vragen die stuk voor stuk een vonkje creativiteit en of een flits van inzicht, vragen.
De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Ook dit jaar hebben de kinderen weer erg hun best gedaan. Na de meivakantie krijgen we de uitslag.

Voorbeeldopgave:

Knipsel.PNG