Moties Nynke (groep 7) uit Lelystad akkoord

Geplaatst op woensdag 8 november 2017

Moties Nynke (10) uit Lelystad akkoord: Avondvierdaagse op dreven en autoloze zondag

De kinderen van Lelystad mogen op de slotdag van de avondvierdaagse over de brede dreven door Lelystad lopen.
Dat hebben ze te danken aan de 10-jarige Nynke Keegstra uit Lelystad, die de gemeenteraad had gevraagd om een bijzonder slot van de avondvierdaagse. Het lopen over de dreven zou volgens haar de slotavond leuker en specialer maken. Nynke had haar wens ingediend bij de motiemarkt, en de gemeenteraad heeft het plan dinsdagavond unaniem omarmd.
Een meerderheid van de raad staat ook achter met een andere motie van Nynke, die het college van burgemeester en wethouders laat onderzoeken of er één keer per jaar een autoloze zondag kan komen in Lelystad. Dat is volgens de 10-jarige goed voor het milieu en dan kunnen kinderen lekker skaten, fietsen en voetballen op de dreven. Over de moties wordt volgende week gestemd.