Basisschool Windroos start paraplu-actie

Geplaatst op vrijdag 27 september 2019

De paraplu-actie ‘singing in the rain’ is dinsdag gestart bij basisschool De Windroos in Lelystad. De actie moet ouders stimuleren om hun kinderen ook als het regent of sneeuwt lopend of met de fiets naar school te brengen. En niet met de auto.

Ludieke actie
De school heeft al enkele jaren het verkeersveiligheidslabel, maar er komen bij de gemeente meldingen binnen over het haal- en brenggedrag van de ouders. Als het regent is het erg aantrekkelijk om de auto te pakken in plaats van te fietsen of te lopen. De school probeert nu, via een ludieke actie, ouders en kinderen te stimuleren om lopend of op de fiets naar school te komen. In de omgeving van de school zijn dan ook minder auto’s aanwezig. De actie is gericht  aan ouders, maar ook aan buurtbewoners om het parkeerprobleem te verminderen.